Subsidieaanvraag provincie Zeeland groendak

Bij cdum begrijpen we het belang van duurzaamheid en vergroening. Als ervaren aanleggers van groene en sedumdaken bieden we niet alleen hoogwaardige groendakoplossingen, maar helpen onze juridisch experts u ook graag bij het benutten van lokale subsidiemogelijkheden. Voor inwoners en bedrijven in de provincie Zeeland maken we het eenvoudig om deel te nemen aan deze groene revolutie. Op deze pagina vindt u uitgebreide informatie over de subsidieregeling van de gemeente Zeeland voor groene en sedumdaken. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij het doorlopen van de aanvraagprocessen. Als u ervoor kiest om uw dak door ons te laten aanleggen, zorgen wij ervoor dat u volledig ontzorgd wordt: wij regelen de subsidieaanvraag van begin tot eind, geheel kosteloos.

Voordelen groendak

Groene daken, of ze nu bedekt zijn met sedum, gras, of andere vegetatie, bieden tal van ecologische en economische voordelen. Ze verbeteren de luchtkwaliteit, bevorderen biodiversiteit, zorgen voor betere isolatie en dragen bij aan de beheersing van regenwater. Onze op maat gemaakte groendaksystemen zijn niet alleen een esthetische toevoeging aan uw gebouw, maar verhogen ook de waarde van uw vastgoed.

Op onze pagina vindt u uitgebreide informatie over de beschikbare subsidies voor groene daken in de provincie Zeeland. Wij helpen u graag bij het navigeren door de subsidieprocessen en adviseren u over de meest geschikte groendakopties voor uw situatie.

Met cdum kiest u voor ervaring, kwaliteit en een groene toekomst. Ontdek hoe u kunt bijdragen aan een duurzamere wereld en tegelijkertijd kunt profiteren van fiscale voordelen. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Subsidieregeling Zeeland

Hoogte subsidie

De provincie Flevoland heeft in het Besluit van gedeputeerde staten van Zeeland houdende vaststelling van het Algemeen subsidiebesluit Zeeland 2023 het volgende besloten met betrekking tot de hoogte van de subsidie:

 • U krijgt €25 per vierkante meter voor een standaard groendak;
 • U krijgt €35 per vierkante meter voor een biodivers groendak;
 • U krijgt €75 per vierkante meter voor een groendaktuin.

Vereisten subsidie

De provincie Zeeland stelt de volgende eisen met betrekking tot de goedkeuring van de subsidie:

 • Alleen bestaande gebouwen komen in aanmerking voor de subsidie;
 • Het gebouw ligt binnen de bebouwde kom;
 • De oppervlakte van het groendak is minimaal 10 vierkante meter;
 • De hellingshoek is maximaal 35 graden.
 • Een standaard groendak heeft een minimale waterbergingscapaciteit van 15 liter per vierkante meter en is hoofdzakelijk beplant met sedum en kruiden;
 • Een biodivers groendak heeft een minimale waterbergingscapaciteit van 50 liter per vierkante meter en is hoofdzakelijk beplant met sedum en kruiden en minimaal 30% bloemen en kruiden;
 • Een groendaktuin heeft een minimale waterbergingscapaciteit van 70 liter per vierkante meter en is beplant met maximaal 50% sedum en kruiden en minimaal 50% bomen/struiken en siergrassen.

Maximale subsidie

De maximale subsidie bedraagt €5.000 per aanvraag.

Indicatief voorbeeld subsidieregeling Zeeland

In het voorbeeld gaan we uit van de volgende omstandigheden:

 • cdum legt voor u een dak aan van 30 vierkante meter;
 • De prijs voor het aanleggen is bijvoorbeeld €2.500,-;
 • De minimale watercapaciteit van het groendak is 30 liter per vierkante meter;
 • Er zijn verder geen bijzonderheden.

De hoogte van de subsidie uitgaande van de bovenstaande informatie is uw subsidiebedrag:

 • €750,-, namelijk €25 x 30 vierkante meter.

Het is mogelijk dat u een hogere subsidie per vierkante meter kan ontvangen omdat u voor een ander soort dak kiest. Hiervoor kunt u contact opnemen
Dit betekent dat de totale kosten van het groendak €2.500,- -/- €750,- = €1.750,- bedragen.

Aanvullende subsidies

Het kan zo zijn dat uw gemeente een aanvullende of hogere subsidie heeft. Indien wij de aanvraag voor u regelen, houden we daar rekening mee. Klik voor meer informatie op uw gemeente.

Hulp nodig bij uw subsidieaanvraag?

Neem contact met ons op via de contactpagina of vraag vrijblijvend een offerte aan!

Wij maken uw dak groen.

Vraag eenvoudig en vrijblijvend een offerte aan binnen vijf minuten.